dimarts, 28 d’agost del 2012

Una cursa especial: 5km per en Tomás!



33 dies aqui i vas marxar. Només ens vam veure un dia, però em vas sentir sovint dir-te hola i adèu. No vaig trobar la samarreta de Supermán que et mereixies, però el sobrenom te'l vas guanyar:  els superherois fan que el món sigui millor. I tu, amb la teva curta visita, sembla ser que ho has aconseguit, malgrat tot. Diuen que has unit una família, i has fet que la mare sigui més forta. Tan petit i tan gran alhora.

Jo no he pogut fer-te cap regal especial. Únicament et volia dedicar una cursa. No una victòria, perquè sempre hi ha millors que jo, però sí una superació personal. Aquesta cursa podria haver sigut la triatló de Tarragona, però jo encara no sóc prou forta com per superar les coses que em fan mal, i no vaig poder competir. La Belén i jo vam anar a fer una cursa a Torredembarra i aprofitant que hi havia la teva família, vam voler-te-la dedicar. No vam fer un temps espectacular (al menys, jo no n'estic orgullosa), però sí vam aconseguir fer-la plegades, i d'això sí que n'estic orgullosa, per haver-la corregut al costat de la teva tieta, intentant ajudar-la a acabar dignament. El temps, 28minuts i 19 segons. Bastant bé. Però ho podem millorar.

Aquesta per va per tu!
Tomás, la propera fita serà a Berga, i aquest sí que serà un gran repte per mi. Arribaré a meta com sigui, seré finisher, perquè sempre aconsegueixo tot allò que em proposo i sí, aquest cop, un trosset de la meva dedicatòria, anirà també per tu. Allà on siguis, DEP.

diumenge, 5 d’agost del 2012

Corrent de nit i sense llum

Ahir es va celebrar la Trail Series Poblet-Prades nocturna. 20km per la muntanya, sota la lluna plena, que em van semblar que serien d'allò més emocionant! I sí, emocionants ho van ser de totes maneres! 23km per la muntanya... passant-les de tots colors! Ja vaig començar malament, doncs havia sopar massa tard, massa de pressa, la baixada en cotxe des de Prades a alta velocitat i per les corves m'havia marejat, i no em sentia bé.

Preparada!!!
La cursa començava a les 00:00 a Poblet i hi havia molt d'ambient. Hi havia dues modalitats: corredors i marxadors, i l'arribada es tancaria a les 6 del matí.

Van donar el tret de sortida (que va consistir en un "vale, ja!!!"), i vam començar a còrrer. 100 metres per asfalt, a ritme lent i conservador per mi, i ens vam endinsar al bosc amb una pujada espectacular... Preludi de tot el que m'esperava fins a l'arribada... Duia el camelbak amb 2l d'isotònic, que no vaig gairebé ni tastar, perquè em meu estòmac no em deixava. Al primer avituallament, l'aigua que vaig beure no em va sentar gens bé, i vaig anar tota l'estona patint, amb la panxa remoguda, sense poder còrrer, en pujada, amb el sopar amunt i avall... Res, desastre.
Segon avituallament i només bec aigua, menjo una mica de síndria i una gominola de coca-cola. Era el que em venia més de gust, i únicament el que podia menjar.
Més val riure que plorar...
Segueixo mig corrent, mig caminant, sense perdre de vista sempre als mateixos participants, fins que de sobte, em vaig adonar que el meu frontal s'anava apagant. M'estava quedant sense bateria. Vaig maleïr el que no fos a piles, el no tenir una bateria de recanvi, la meva panxa, l'arròs bullit que havia sopat, el no haver entrenat suficient...
Arribo al tercer avituallament. El noi que hi havia, molt amablement, em diu que em deixa el seu frontal, però com que quedaven 4km i jo pensava que sabia on era, li vaig dir que no, que acabava amb el meu. Aigua, síndria i gominoles. I segueixo corrent. El camí, segons m'havien dit, feia una miqueta de pujada i després era tot baixada. I... alguna cosa no anava bé, perquè el meu camí fèia tot baixada! Fèia estona que no veia cap marca... I com que la lluna il·luminava, vaig veure un dipòsit d'àigua i unes característiques del terreny, que m'eren familiars. Però no hi havia cap marca de l'organització! Així que no vaig tenir més remei que tornar enrere, fins a l'avituallament. A beure aigua, síndria i gominoles un altre cop!
El meu llum era ja insuficient i, per sort, abans de sortir de casa, el meu pare m'havia donat una llanterna d'aquelles que es van carregant a mesura que vas apretant el botó. I res... pujada a la Baltassana i baixada pel bosquet, tot de pedres, amb aquella llanterna. Tot i haver fet molts cops aquell camí, estava totalment venuda, a les fosques. Sento el campanar de Prades. Són les 4 del matí. Em sona el mòbil, el meu pare, que si em faltava molt... no papa, ja arribo... Finalment, arribo al pla i ara sí que sé on sóc! Apago el frontal, guardo la llanterna i apreto a còrrer a tota velocitat, muntanya avall, il·luminada per la lluna. Aleshores sí que vaig gaudir! Vaig arribar a meta cridant, com sempre. Foto de rigor, recovery de síndria, samarreta de record i cap a casa!

Arribada!!!
Per acabar, vull donar l'enhorabona als organitzadors de la prova. Tot i que el circuit era molt dur, estava molt ben senyalitzat en tot moment, i els avituallaments eren suficients i abundants. Espero poder repetir l'any vinent en millors condicions!!!

dijous, 2 d’agost del 2012

La solitud del triatleta


No són temps bons per mi. M'assalten molts dubtes al cap, últimament. Estic de vacances i hauria de gaudir-ne, però no ho faig. Sembla ser que la meva vida és l'entrenament. Avui parlava amb en Josh d'això, i em dèia que tenim cada dia 2 o 3 hores d'entrenament, i que ens en queden encara 20... Però a mi em sembla que no és ben bé així. O jo no ho veig així. Cada dia, al matí, em costa llevar-me i miro el pla d'entrenament i penso "bufff... 2000mts swim + 12km run...". I vaig allargant el moment de fer-ho, amb la qual cosa, tot el dia vaig pensant en que tinc una feina pendent a fer, i no puc gaudir de la resta de coses. Les meves amistats em diuen que si anem a la platja, o a fer un gelat, o anar a un concert... I no puc. No puc anar a esmorzar perquè sóc en bicicleta (com avui) i arribo vora les 12. Tampoc puc anar a dinar (com avui), perquè havia d'anar a nedar i he sortit vora les 3. No ho volia deixar per la tarda, doncs volia sortir a donar un volt, a veure la gent. I així cada dia. Les meves amistats remuguen, i jo m'uneixo. A l'inici, disfrutava amb tot això. Avui, se'm fa una muntanya.

És cert que per a afrontar determinades proves de llarga distància, cal haver entrenat dur. Cal haver entrenat al menys, el temps que suposadament hi dedicaré a la prova. I en el meu cas, tot i haver millorat molt, serà bastant de temps. Per això, haig de seguir entrenant per intentar estalviar-me el patiment el dia de la prova. Diuen que es pateix entrenant i es gaudeix competint. Avui, visualitzo l'arribada a la propera prova que tinc (Trail Poblet-Prades, 20km), i no em veig arribant amb un gran somnriure.

No estic sola en això, m'acompanya molta gent: en Josh, els del grup d'entrenament, les meves nenes (Ada i Vane)... però sí entreno sola. I aquesta solitud se'm fa difícil de portar. Probablement, si tingués un grup d'entrenament, seria una mica més fàcil: l'un per l'altre, estiren per sortir. Però en el meu cas, no és possible. Així que em toca a mi mateixa fer força de cap i sortir... sola. És per això, que m'estic plantejant el fet de canviar d'equip a algun més proper a Reus. Al menys, així tindria en algun moment, la possibilitat d'entrenar amb més gent, ni que fos un cop per setmana. Suposo que es faria més amè. Però el mòbil no em para de sonar amb missatges de les nenes dient que no canvii... Ja veurem...